راهنمای جامع بک پکینگ یا کولهگردی
بک پکینگ یا کولهگردی یکی از متداول ترین سفرهایی است که هر کسی که دوستدار طبیعت است میتواند برای خود برگزیند. در ابتدا باید یادآور شوم برای شروع راهنمای جامع بک پکینگ یا کوله گردی لازم است :
تا با نحوه انتخاب و قراردادن وسایل مورد نیاز در کوله کوهنوردی آشنا شوید تا در ادامه مسیر و سفرتان دچار مشکل نشوید
واقعیت این است که علاقه مندان این نوع سفرها عموما اشخاص هستند که دوست دار طبیعت و محیط زیست هستند از همین رو میتوان گفت نه تنها این سفرها بسیار ارزان هستند بلکه آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکنند.
در ادامه در مورد نحوه انتخاب وسایل مورد نیاز بحث میکنیم. پیش بینی ما برای زمان مطالعه کامل این مطلب 15 دقیقه میباشد.
سخن اول برای کولهگردی یا بک پکینگ
در دهههای اخیر به علت اینکه آسیبهای جدی به طبیعت وارد شده فعالان محیط زیست و عوامل این عرصه میکوشند تا افراد را بیش از قبل به این نوع سفرها و کمپینگها ترغیب کنند. از آنجایی که این نوع سفرها بسیار ارزانتر و محیج تر از انواع دیگر کمپینگ و کوهنوردی میباشند افراد زیادی در سراسر دنیا به بک پکینگ و کولهگردی راغب شدند و تمایل نشان دادند.
از همین رو ما هم دستخوش این ترغیب شدیم و راهنمای جامع بک پکینگ یا کولهگردی برای شما آماده کردیم.
برای شروع چه کنیم
یک دوست و همراه برای خود برگزینید البته این دلیل نمیشود که بگوییم تنها یک نفر را همسفر خود کنید، ممکن است شما چندین نفر را در این راه برای خود برگزینید، اما داشتن یک همسفر که علاقمند و تجربه کافی از این نوع سفرها را داشته باشد نعمتی بزرگ است.
اما اگر نتوانستید با کسی یا گروهی همراه شوید، نگران نباشید میتوان گفت اکثر بک پکرها یا کوله گردها به تنهایی سفر خود را آغاز میکنند و کتاب ، نقشه و جی پی اس همراهیشان میکنند
چند نکته مهم قبل از شروع بگ پکینگ یا کولهگردی
زمان: یکی از دغدغهها یا موارد مهم زندگی ما را در برمیگیرد به این نکته توجه کنید شما برای ایجاد هیجان و رقم زدن یک تجربه جدید به این سفر میروید پس پیشنهاد میکنیم برای آغاز سفر حتما تقویم کاری خودتان را چک کنید.
آمادگی جسمانی : یکی دیگر از ملزومات سفر داشتن حال خوب و البته سلامت جسمی است از تمامی این موارد که بگذریم شما باید این را در نظر داشته باشید که سفر شما بعضی اوقات درگیر مسیرهای سخت و ناهموار است در این شرایط باید آمادگی جسمانی داشته باشید.
اقامت : در مسیر سفرتان میتوانید از اقامتگاههای محلی و متلها برای استراحت استفاده کنید این را در نظر داشته باشید که برای ادامه سفرتان نیاز به استراحت کافی دارید پس اگر دیدید در جایی نمیتوانید چادر برچا کنید خود را به یک استراحتگاه برسانید.
مسیرهای کوهستانی: توصیه ما این است مسیرها کوهستانی و صعب العبور را بگذارید بعد از رفتن به چند سفر بک پکینگ و کولهگردی ساده تا تجربه و مهارتتان بالاتر برود. برای کولهگردی یا بک پکینگ در مناطق کوهستانی باید اصول اولیه این مناطق را بدانید.
فصل سفر: توصیه میکنیم تا فصل مناسبی را برای بک پکینگ یا کوله گردیتان انتخاب کنید. حتما قبل از راه افتاد در مورد شرایط جویآن منطقه اطلاعات لازم را بدست آورید. در فصل گرما به علت اینکه خورشید ساعت های بیشتری را در آسمان است، همواره میتوانید با خیال آسوده و بیشتر به راه رفتن ادامه دهید درحالی که در فصل سرما این قضیه برعکس است. پیشنهاد تیم کوهشید فصل گرما میباشد.
حمل و نقل: برای رفت و آمد و جاجایی سعی کنید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و وسیله شخصیتان را به همراه خود نبرید تا هدفتان پر رنگتر شود.
در ادامه توضیح خواهیم داد برای انتخاب لوازم و ملزومات سفر به چه نکاتی باید توجه کنیم:
انتخاب کوله کوهنوردی برای بک پکینگ یا کولهگردی
میتوان گفت مهمترین چالش شما انتخاب یک کولهپشتی کوهنوردی است.
برای انتخاب کوله کوهنوردی به هیچ عنوان عجله نکنید با اینکار به خودتان لطف زیادی میکنید. اما این در شرایطی است که شما مشاور خوبی نداشته باشید با افتخار تیم کوهشید میتواند یک مشاور و همراه خوب برای شما در انتخاب کوله کوهنوردیتان باشد.
سایز: اندازه و حجم کوله کوهنوردی باید متناسب با نوع سفر و زمان سفرتان انتخاب شود. به طور مثال شما برای یک برنامه یک الی دو روزه به کوله با حجم پایین نیاز دارید اما هرچه تعداد روزهای سفرتان بالاتر میرود قطعا حجم وسایز کوله بیشتر می شود.
انتخاب لباس مناسب برای سفر
از فاکتورهای مهم برای ادامه سفر میتوان انتخاب لباس مناسب را بیان کرد.
انتخاب لباس ربطی به مدت زمان اقامت و سفر شما ندارد و باید تمامی نکات مهم را در انتخاب لباس رعایت کنید.
وزن لباس : درست است که شما لباس را برای محافظت از بدنتان میپوشید ولی این را در نظر بگیرید که وزن لباس را همواره حمل میکنید یعنی هر چه وزن لباس کمتر باشد شما احساس سبکی و راحتی بیشتری دارید و نمیتوانید از لباسهایی که روزمره از آنها استفاده میکنید برای سفرتان هم از همان لباس استفاده کنید و عملا باید از لباسهای کوهنوردی که اصلا برای همین کار ساخته شدند استفاده کنید.
نوع لباس : لباسی که انتخاب میکنید باید شما را در برابر نور خورشید محافظت کند و همچنین محفظههایی برای عبور و مرور هوا را داشتهباشد تا عرق نکنید
لباس شما باید جیب و زیپهای کافی داشتهباشد تا در ادامه برای حمل اجسام کوچک، پول و موبایلتان دچار مشکل نشوید.
هچنین باید از خوصیاتی چون آنتی باکتریال بود و حفاظت شما در برابر حشرات برخوردار باشد.
انتخاب کفش مناسب
همانطور که میدانید پا به عنوان قلب دوم انسان محسوب میشود
از همین رو یکی از دغدغههای روزانه هر انسان انتخاب کفش مناسب است چه برسد به اینکه برای کوهنوردی یا بک پکینک بخواهید کفش مناسبی را انتخاب کنید.
ما در این مطلب سعی داریم تا شما را با تمامی موارد و مسائل بگ پکینگ یا کوهنوردی آشنا کنیم پس مطالب زیر که در مورد انتخاب کفش مناسب برای کوهنوردی است را به دقت مطالعه فرمایید.
راحتی: در انتخاب کفش مناسب در وهله اول باید به راحتی پا در آن دقت فرمایید. زمانیکه کفشی را برای تست به پا میکنید چند قدمی با آن راه بروید تا مطمئن شوید خود را در آن راحت احساس میکنید.
محافظت: کفش مناسب برای کولهگردی یا کوهنوردی باید در برابر ورود شن،خاک و آب پای شما را محافطت کند. یعنی باید کفش به طور کامل کیپ با کفی کفش باشد و یا دور دوزی شده باشد و حتما ضدآب باشد.
هر چند این مسئله را هم در نظر داشته باشید کفش کوهنوردی باید طوری طراحی شده باشد تا تهویه مناسب داشته باشد تا پای شما در آن عرق نکند.
پیشنهاد میکنیم هر یک ساعت یا کمتر پای خود را از کفش بیرون بیاورید تا هوا به پاهای شما برسد و یا اگر مقدور است یک صندل همراه خود داشته باشید تا در مسیرهای هموار از صندل استفاده کنید.
مقاومت: از آنجایی که شما نمیدانید در راه با چه موانعی روبرو خواهید شد، باید مطمئن شوید کفش کوهنوردی شما مقاومت کافی را در برابر مسیرهای سخت یا سنگی را داشته باشد.
انتخاب چادر مناسب برای کولهگردی و کمپینگ
اگر قصدتان برای شب مانی است میتوان گفت چادر کوهنوردی ضروری ترین وسیله شما میباشد.
توجه داشتهباشید چادر مسافرتی با چادر کوهنوردی بسیار متفاوت است و برای بگ پکینگ و کولهگردی اصلا توصیه نمیشود.
همانطور که در بالا توضیح دادیم وزن ملزومات شما خیلی حائز اهمیت است پس چادری که انتخاب میکنید باید از وزن پایینی برخوردار باشد.
در قدم بعدی باید به تعداد نفرات چادر کوهنوردی دقت فرمایید. شما باید چادری که انتخاب میکنید نسبت به همراهانتان باشد و از تعداد همراهانتان تعداد نفرات را بالاتر نبرید. با این کار تنها وزن اضافی را به دوش میکشید.
توصیه میشود برای چادر خود یک زیرانداز تهیه فرمایید، با اینکار کمک زیادی به عمر چادر خود میکنید زیرا زیرانداز چادر کوهنوردی باعث میشود تا گرد و خاک و رطوبت وارد چادر شما نشود.
لوازم پیشنهادی همراه چادر کوهنوردی
- میخ چوبی و لنگر چادر
- پادری بیرونی و درونی
- لوازم تعمییر چادر
- لوازم دوخت درز
- طناب های محکم
- فن تهویه که با باتری کار میکند
- جارو و خاک انداز
انتخاب کیسهخواب بک پکینگ یا کولهگردی
کیسه خواب کوهنوردی عموما در دو نوع دما تولید میشوند:
اولی برای فصل گرم که بهار،تابستان و پاییز را در برمیگیرد و دومی که برای فصل سرما از آن استفاده میشود.
در وهله اول باید به این موضوع دقت داشتهباشید که در چه فصلی به بک پکینگ میروید.
درکل برای انتخاب کیسه خواب کوهنوردی به موارد زیر توجه کنید:
- دمای کیسه خواب
- عایق کیسه خواب
- شکل و وزن کیسه خواب
- طول کیسه خواب
انتخاب غذا و خوراکی در بک پکینگ یا کولهگردی
نوع غذاها در این نوع سفرها بسیار متفاوت تر از استفاده روزانه میباشد.
شما باید تا میتوانید از خوراکیهای کم حجم و کم وزن استفاده کنید تا در مسیر دچار مشکل نشوید.
به طور میانگین هر فرد بین680 تا1200 گرم کالری استفاده میکند که از این مقدار پایینتر یا بیشتر میتواند فعالیتهای روزانه اش را مختل کند
پیشنهاد ما چای کیسهای، نسکافه، قهوه فوری، پودر شیرساندویچهای نان و پنیر، کره و مربا، کره بادام زمینی، گردو،
تخم مرغ ، میوه تازه، برگهای میوه …
آبمیوههای انرژی زاغذاهای تازه مثل کتلت، کوکوغذاهای خشک مثل: ماکارونی، نودل، سوپ آماده، برنج آماده غذاهای کنسروی.
اجاق گاز سفری یا بک پکینگ یا کولهگردی
شما برای تهیه آب جوش و گرم کردم غذاهای خود به اجاق گاز کوهنوردی نیاز دارید
اصلا نگرام وزن این اجاق گازها نباشید مدلهای زیادی از این اجاق گازها در بازار موجود میباشند که دارای حجم و وزن بسیار پایین هستند. لطفا در جنگل آتش روشن نکنید و یا اگر اینکار را کردید از خاموش شدن آتش مطمئن شوید.
لوازم بهداشتی مورد نیاز برای سفرهای بک بکینگ
توجه داشتهباشید که رعایت بهداشت در هر نوع سفری جز نکات بسیار مهم و پر اهمیت است.
دستمال خشک و مرطوب، لوازم بهداشتی شخصی 〈 شویندهها، ژلهای بهداشتی و … پماد سوختگی و گزیدگی مواد ضدعفونی کننده، داروهای شخصی، داروهای ضد تهوع و سردرد، وسایل پانسمان، کرم مرطوب کننده و ضد آفتاب〉
در ادامه باید یادآور شوم تمامی موارد بالا از تجارب و مهارتهای دوستمان در کوهنوردی گرفته شده است برای هر چه بهتر شدنتان لطفا از کوهنوردان و بک پکرهای حرفه ای مشورت بگیرید.